Insidertips för en bra bilsemester

Planerar du att göra en bilsemester i Europa? Vet du var du kan planera det? Vet du vilka destinationer du ska välja och hur du förbereder dig för det? Så här planerar du en bilsemester i Europa.

Europa har ett stort utbud av platser att besöka. Planera en europeisk bilsemester som inkluderar så många europeiska destinationer som möjligt. Gör en själv, eller gå med i en grupp om du har extra tid och vill göra en ännu större episk road trip. Eller om du reser från USA, till Kanada, till ett annat land, eller till och med från Storbritannien till Australien, finns det gott om fantastiska platser att se. Och om du reser från europeiska länder som Tyskland, Schweiz, Frankrike och Spanien finns det gott om fantastiska platser att utforska.

Europa turer kan ta många olika rutter. Vissa börjar i London, andra i Paris, andra i Rom eller Milano. Det finns dock en destination som är extremt populär bland europeiska turister och det här är Nederländerna. Den holländska huvudstaden är hem för ett fantastiskt utbud av historiska landmärken, romantiskt landskap, fantastiska stränder och fantastiska städer. Det bästa sättet att inkludera denna plats på din resa är att inkludera en dag eller två i nationalparken Den Bosch.

Ett av de mest populära sätten att ta bilsemesters är att köra genom Europa. Det finns många rutter att välja mellan. Faktum är att vissa rutter är så populära att de har blivit en del av resebroschyrer. Det finns dock en resväg som är ett definitivt måste göra när du planerar din resa - färjan över Östersjön. Det är verkligen en oförglömlig upplevelse.

En av de mest populära vägarna för att köra genom Europa är den gamla och populära kustvägen genom Danmark. Det tar ungefär två dagar. Kustvägen börjar i Danmarks huvudstad Köpenhamn och går längs kustlinjen. Längs vägen finns många historiska byggnader och slott att se. Dessutom kantas rutten av spektakulära stränder, skogar och många kulturella hotspots.

En andra populär rutt för att köra genom Europa är den franska rivieran, även känd som Medelhavsvägen. Denna rutt börjar i Nice, Frankrike och passerar genom Italien, Spanien, Schweiz och Belgien innan den når Frankrike. Huvudattraktionen på denna resa är hårnålssvängarna på Villacoura och Les Baux deux-les-Bains. För dem som kör från europeiska länder som Tyskland och Spanien är detta ett måste att se, eftersom det inte ofta är möjligt att få en bra bild av dessa svängar på grund av övergående broar.

En annan berömd väg för att köra en vägresa genom Europa är vägen genom Nederländerna, den är känd för sina underbara, pittoreska byar och för de vackra slotten som kantar Nieuwe-molan. Med början i södra delen av Nederländerna tar denna rutt sitt namn från "Mole" som är en vallgrav som skyddar en stad, nuförtiden är det ett populärt turistmål. På denna gamla, historiska och kulturella väg hittar du städerna Echterhuizen, Maastricht, Sintra och Leidseplein.

När du planerar din resa genom Europa, överväg alltid att köra bilförsäkring. Om du inte gör det kan mycket gå fel på din semester - bryta ner, slå ett rådjur, gå vilse, missa dina tåg etc. Så en heltäckande försäkring kommer att ta hand om dig, var du än befinner dig i Europa. Lite forskning på internet och på Auto-försäkringsbolagens webbplatser hjälper dig att välja den billigaste policyn.

Det bästa sättet att planera din resa är att använda Internet för att hitta de bästa erbjudandena. Detta kommer inte bara att göra det möjligt för dig att se till att du har den billigaste försäkringen utan kommer också att ge dig ett unikt insidertips om hur du undviker kostsamma turistfällor och vad du ska se upp för på din europeiska resa. Du kan spara pengar på din bil genom att bo på billigare hotell och äta ute på restaurangerna som erbjuder rabatter. Internet kommer också att ge dig information om hur du reser Europa billigt, bokar rabatterade flyg och billig biluthyrning.

Din resa börjar i den medeltida staden Füssen och du kan besöka den spektakulära medeltida slottet Neuschwanstein. Neuschwanstein är mest känt för sitt magnifika slott från 700-talet med sina barockmålningar och trädgårdar. Utsikten inifrån slottet är magnifik och värd en bilresa. Men om du föredrar den lugna, fridfulla men lika fascinerande utsikten från utsidan, ta sedan din bil till den antika byn Kirchwerder. Kirchwerder är en liten medeltida stad med kullerstensgator och kullerstensbelagda trottoarer.