Skönhetstips

Rengöra, exfoliera, skydda, återfukta och ge näring - det är mycket som krävs för att få den där strålande ungdomliga huden som vi alla vill ha, oavsett ålder. Men hur många skönhetsprodukter behöver man egentligen? Vad är det egentligen de ska hjälpa oss med och hur ofta behöver man använda dem? Läs vår korta, men informativa guide för att lära dig mer om stegen och produkterna du verkligen behöver.

Rengör så att näringen kan tränga in

En bra rengöringscreme tar bort sminkrester, olja och annan smuts innan du smörjer in dig på nytt. Den är ditt första steg både på morgonen och kvällen för att du ska känna dig fräsch innan du smörjer in dig. Med exfoliering når du ännu djupare. Den peelar bort döda hudceller för att näringen i din hudcreme verkligen ska nå in i hudlagret. Avsluta med ansiktsvatten för att återställa hudens ph-balans. Läs även detta blogginlägg på House of Klinton om hur du väljer rätt mascara.

Dags för näring, fukt och skydd

Serum innehåller molekyler som tränger in i huden med näring och fukt. Välj serum efter hudtyp och titta efter verksamma ämnen som olika vitaminer, mineraler och syror. Hudcremen är lika viktig. Nattcremen eller oljan ska ge dig näring medan den lättare dagcremen ska skydda mot kyla eller sol. Om din hud utsätts för stark sol och avgaser bör du använda extra solskyddsfaktor. Använd ansiktsmask 1-2 gånger i veckan för extra näring.

Behöver du veta mer om hårstyleing hänvisar vi dig till Skank Sthlm och inlägget om hårstylingverktyg.