Vad gör en strategisk inköpare?

En strategisk inköpare är en term som används av många stora företag för att beskriva sina inköpsagenter i leveranskedjan. Dessa företag köper strategiskt placerade produkter och vänder sig sedan om och säljer dem till högre priser till kunden som har gjort det första köpet. Denna process sker i mycket stor skala i leveranskedjan för företag i Amerika, men mycket få företag är riktigt bekanta med hur allt fungerar. Den här artikeln ger dig lite insikt i vad en strategisk inköpare gör, varför de blir så populära och vad du kan göra som företag för att se till att du använder en av dessa leverantörer för dina leveranskedjebehov framöver.

Konceptet bakom en strategisk inköpare är faktiskt ganska rakt fram. I grund och botten, vad en strategisk inköpare gör är att de identifierar ett företag som har förmågan att förse dig med en produkt till ett pris som ligger under deras normala produktionskostnad. De går sedan och köper den produkten från det företaget till rabatt eftersom de tror att om de säljer den till dig till sitt normala pris kommer de att förlora pengar. De har sedan inställt ett avtal med företaget och tilldelar dem distributionsrättigheter i detaljistledet. Detta innebär att de kommer att sälja produkten direkt till slutanvändaren eller kunden.

Detta är ett mycket effektivt sätt att flytta dina varor över leveranskedjan utan att behöva byta eller lägga till produktionsinfrastrukturen i ditt företag. Detta är också ett mycket effektivt sätt att flytta dina varor i bulk utan att behöva bygga ett stort lager bara för att hålla det säkert. Dessa strategiska köpare kommer också att arbeta med dig för att hjälpa dig att effektivisera din befintliga leveranskedja så att du lättare kan flytta alla dina produkter. De kommer att titta på dina nuvarande processer och hjälpa till att anpassa dem så att du mer effektivt kan använda ditt befintliga nätverk av lager och distributionscenter för att få ditt företag att röra på sig. Så om du vill effektivisera ditt företag och förbättra dina vinstmarginaler bör du överväga att använda en strategisk inköpare för dina behov av leveranskedjan framöver.